Allt detta är frivilligt - jag vill!


Allt detta är frivilligt - jag vill!

Kursen kom till mig efter 40 år av andliga kurser och studier. Den har alltid funnits runt omkring mig på resan hem till Gud, jag visste att den fanns och hade sett den men tiden var inte inne då.

2014 väcktes intresset för kursen genom en grupp på Facebook där vår lärare bjöd in oss till att studera kursen. Jag blev nyfiken men kände ingen gnista i gruppen, det var mer trevande.

Jag började läsa själv och kände: här finns det något jag inte kunde sätta ord på. Jag var både intresserad och blev arg på kursen för jag förstod den inte. Mitt i tvivlet fick jag en inre vision av en mycket gammal skrift och kände att budskapet var viktigt och jag kunde inte släppa den, nyfikenheten var för stor.

På YouTube fann jag Earl Purdy (https://www.youtube.com/@EARLPURDY) som hade en förlösande humor sjöng och var kreativ med kursen. Det passade mig. Jag kände dragningskraften och ett stort YES!

Så småningom kände jag mig ensam i att studera själv, det var inte meningsfullt. Jag behövde ha någon att prata kursen med. Då sökte jag upp en lokal grupp. Det var kul och spännande med regelbundna möten och samtal.Gruppen föll då ledaren flyttade.

En vän rekommenderade då EKIM tillsammans (https://www.ekimtillsammans.se/) och zoommöten. Jag kände motstånd först men insåg efteråt att det var det bästa som kunde ha hänt mig. Det blev bättre än jag hade drömt om.

Jag tvivlar och ifrågasätter kursen emellanåt men är ändå kvar. Jag vänder på alla stenar och åker känslomässig berg-och-dalbana.Trots det finns en stark dragningskraft till kursen fast jag tvivlar och vill ge upp den ibland.

I mina studier av EKIM har jag behov av struktur. En vanlig dag ser ut så att jag vaknar, läser dagens lektion och gör Regler för beslut, jag bestämmer mig för vilken dag jag vill ha och överlämnar den till Helige Ande. Sedan läser jag dagens lektion och deltar på möten i EKIM tillsammans. Jag tycker om temat Hängivenhet och är både med på möten och lyssnar i efterhand när jag inte kan delta. Jag tycker om att man kan lyssna i efterhand och reflektera i lugn och ro. Jag lyssnar också till Kursen på Storytel (https://www.storytel.com/se) och tycker om att lyssna på samma stycken om och om igen. Jag deltar på begrepps webinar då det känns som att många av grunderna finns i textboken och får samtidigt en förståelse för hur begreppen används i kursen. Jag gillar metoderna som flödesskrivning, Sinnets Nivåer och Rädslo Inventeringen tex.

Och allt detta är frivilligt - jag vill!

Jag har behov av att vara själv och gå och lyssna, skönt att mycket är inspelat, man behöver smälta all information långsamt och steg för steg.

Jag har upplevt många mirakler och har en mirakel bok där jag skriver ner dem. Man glömmer lätt bort dem om man inte delar med andra eller skriver ner miraklerna.

Ett mirakel är att vi haft problem med inbrott i vår källare. Nu har vi en samordningsgrupp som ger stöd till hyresgästerna och hyresvärden hjälper till allt mer och löser problem. Det är en stor utsträckning och mer gemenskap i huset som gynnar alla.

Det som fungerat för mig som jag gärna ger vidare till andra studenter av kursen är att vara med på zoom-möten. Det händer så mycket på möten - till exempel utsträckningar och att jag känner igen mig i andra delar.Vi har en fin gemenskap och ger stöd till varann.

Så studera med andra och prova metoder såsom Sinnets Nivåer eller The Work. Skriv upp mirakler och upplevelser. Det är lätt att glömma allt fint som händer.

Liza Björkdotter