Det handlar om sinnet


Det handlar om sinnet

Kursen kom till mig för första gången i mitten på 80-talet. En kollega som bott i USA visade mig den amerikanska versionen. Jag läste den då men fastnade inte för den.

Senare läste jag Samtal med Gud Neale Donald Walsch (https://www.bokus.com/bok/9789174752274/samtal-med-gud-en-ovanlig-dialog/) och Gary Renard Bortom Universum (https://www.bokus.com/bok/9789198571332/bortom-universum/). När jag bläddrade i Vattumannens bokhandels (https://www.vattumannen.se/ ) annonsblad såg jag Kursen igen, för fjärde gången, och köpte den 2007.

Jag läste Kursen själv fram till 2015 då jag fann Jennifer Hadley (https://jenniferhadley.com/ ), James Twyman (https://www.jamestwyman.com/ ), Lisa Natol (https://www.lisanatoli.com/ )i och David Hoffmeister (https://davidhoffmeister.com/ ) via Internet. Då fastnade jag för konceptet i EKIM och studerade med dom online.

Sedan mötte jag Jenny (https://www.awakentolove.net/ ) som var i Sverige och föreläste om Kursen. Genom Jenny mötte jag, några år senare, EKIM tillsammans (https://www.ekimtillsammans.se/ ).

Efter ett par år med möten via zoom i EKIM tillsammans förstod jag att det handlade om mitt sinne. Jag började sakna mötena när jag missade dem, kunde till och med slå på mig själv och känna skuld att jag missat möten och insåg att jag behövde mötena som min frukost, en andlig frukost. Jag märkte att mötena var bra för mig.

Bit för bit förstår jag mer och mer. Idag förstår jag att det som är utanför mig är en illusion. Jag frågar Helige Ande: Hur vill du använda mig? Och jag får svar genom en bild, någon mäktig följeslagare säger något eller på något annat sätt och jag känner Ettheten.

Jag vill förmedla att Gud Är, vi är Ett.

Jag upplever Ettheten i mötena, när jag jag frågar Helige Ande och får svar. Det är en känsla av glädje och mjukhet som landar runt mig, kroppen får ro.

Så häng i! Släpp inte taget om Kursen. Släpp taget om allt annat än Kursen. Det ger resultat.

Jag har slängt boken i väggen och den kommer alltid tillbaka till mig som en trygg röst som berättar var jag ska ta vägen.

Du kommer att slänga bort den och plocka upp den igen - tillåt dig att känna allt, precis som det är. 

Lena Rosenberg