Det var märkligt hur jag hittade boken


Det var märkligt hur jag hittade boken

Det var märkligt hur jag hittade boken. Jag hittade den på ett bibliotek, där jag väntade medan maken var på jobbet. Det var kring 2010 - 2011. Jag "Råkade" hitta boken, läste i den och förstod absolut ingenting men kände att den talade till mig. Jag förstod det inte då, men det var Helig Ande talade till mig och som ledde mig till Kursen. Jag till och med fotograferade några av de första övningarna från Arbetsboken för att göra senare. Jag kunde inte släppa tanken på den.

Tidigare har jag sökt andlighet i Svenska kyrkan, katolska kyrkan, buddhismen och 12-stegsrörelsen. Jag har varit upprorsmakaren i Katolska Kyrkan. Det är som om jag läst Kursen innan jag läst den och förstått att det kan inte finnas någon skuld. Runt 2020 köpte jag Kursen och började göra den. Jag trodde att om jag gör de 365 lektionerna kommer jag att vara klar och lycklig sedan.

Jag läste, utan att förstå, det står ju att man inte behöver förstå. Jag läste textboken, gjorde lektionerna och tyckte det var enkelt, men utan att verkligen förstå. Det gav inte så mycket, ser jag så här i efterhand.

Nu, sedan jag börjat i EKIM tillsammans, har jag jobbat med Kursen på ett annat sätt. Nu studerar jag Kursen med metoder så som The Work (https://thework.com/sites/svenska/ ), Lätta dig Hjärta och Fördjupningen i dagens lektion (https://ekimtillsammans.thinkific.com/courses/maktiga-foljeslagare ). Tidigare har jag bara läst, inte reflekterat. Jag går nu på djupet in i innebörden av texten och upplever den mer på ett känslomässigt plan. Boken har blivit personlig på ett annat sätt.

När jag kommer upp på morgonen tillbringar jag tid med Gud genom bön, gör lektionen så som det står i boken. Om jag är för trött eller sen på morgonen gör jag lektionerna under fikarasten på jobbet. Jag har appen (https://apps.apple.com/se/app/ekimarbetsbok/id1322944258 ) som påminner mig om lektionerna.under arbetsdagen.Jag har ett högintensivt jobb och kan ändå göra lektionerna när de plingar till i mobilen.På kvällen gör jag samma sak, och kanske att jag använder mig av någon av metoderna i EKIM-mötena, eller så poddar jag om kursen.

Jag gör inte lektionerna exakt som det står alla gånger och har accepterat att det är så. Jag gör lektionen när jag har möjlighet.

Jag är med på EKIM tillsammans möten när det passar med resten av livet. Jag försöker vara med på Veckans Mirakler och Frågor och Svar om EKIM (https://www.ekimtillsammans.se/veckotraffar ). Jag har också fått gåvan av facilitera (leda) möten ibland, vilket ger mig ytterligare en dimension i Kursen.

För mig har The Work fungerat riktigt bra. Jag tycker The Work är fantastiskt.

Jag driver podden En Kurs I Mirakler https://kursen.podbean.com/ finns på facebook med en gruppen Mirakelarbetarnas Hem (https://www.facebook.com/groups/291219180279013%20p%C3%A5%20%20p%C3%A5%20X%20(@ACIMiracle ) och med en YouTube-kanalen Mirakelarbetarnas Hem (https://www.youtube.com/channel/UCgVRtKnnZ4FNt8J6z9dsusw )

Det som fungerat bäst för mig är att arbeta med metoderna och att podda samtidigt som jag gör lektionerna, eftersom jag inser att studierna av EKIM inte är ett quick fix. Bönen är också ett oerhört viktigt redskap; kontakten med Gud.

Metoderna har varit fantastiska i EKIM tillsammans, att få ta del av andras delningar, dela själv och ta del av hur lektionerna spelar ut sig i det praktiska.

Det är fantastiskt att ha Mäktiga Följeslagare i en WhatsApp grupp (https://ekimtillsammans.thinkific.com/courses/maktiga-foljeslagare ) och bara kunna be någon hålla space för mig, och att få vara någon annan Mäktiga Följeslagare genom att hålla space åt andra.

Det har varit viktigt för mig att se de behov jag haft och be om hjälp och stöd.

Magdalena Wiklund