Vad betyder död en i EKIM?


Vad betyder död en i EKIM?

Vad betyder död i En Kurs i Mirakler?

En Kurs I Mirakler lär oss att livet är evigt, döden ger inget. Kroppen är inte vårt sanna jag. Döden är egots felaktiga lösning i ett försök att lösa inre konflikt genom att undvika beslut och förändring.

Varseblivning och död

En korrigering av hur vi ser saker och ting, är enligt En Kurs I Mirakler, bara en tillfällig lösning. Korrigering behövs bara när en felaktig varseblivning (tolkning) hindrar oss från att se sanningen. En sann varseblivning leder oss däremot närmare sanningen. Det värdefulla med sann varseblivning är att vi inser att all varseblivning eller tolkning egentligen inte behövs. Sanningen är uppenbar och behöver ingen tolkning. Att uppleva sann varsebligning tar bort blockeringen till Kärleken helt och hållet.

Du kanske undrar hur detta är möjligt medan du verkar leva i den här världen med den här världens förutsättningar. Det är en rimlig fråga. Men du måste vara noga med att verkligen förstå den här världen. Vem är detta "du" som lever i denna värld?

Anden är odödlig, och odödlighet är en konstant tillstånd. Det är lika sant nu som alltid har varit, för det innebär ingen förändring överhuvudtaget. Sann varseblivining visar att döden inte finns. Sanningen är inte en ström av liv och död, sanningen kan inte förstås genom jämförelse med något motsatt. Saningen involverar aldrig jämförelser, då den alltid är en enda helhet - bara liv.

Livet - en evig egenskap

Sanningen riktar ingen attack mot egot. Sanningen arbetar med ditt högre Själv, där den Helige Ande bor, oavsett om du är vaken eller sover, på samma sätt som ditt ego arbetar med ditt lägre själv, där det har sitt hem.

Sanningen vakar över dig, du är alltför förvirrad för att förstå ditt egentliga hopp. Ditt sinne kommer att välja att förena sig med sanningen, dina medmänniskor, Gud och Helige Ande och tillsammans i sanningen är vi starka. Sanningen har väckt det som verkade dött genom att förstå att livet är en evig egenskap hos allt som som i sanning lever.

Helare och tro

Det har funnits många människor som har varit helare och hjälpt andra att hela, men de har inte själva blivit helade. Deras tro var inte fullständig, så de kunde inte göra "omöjliga" saker genom sin tro, som att flytta berg. Vissa av dem kunde ibland bota sjuka människor, men de kunde inte återuppliva de döda.

Om en helare inte kan hela sig själv, kan han inte tro på att det inte finns en ordning av svårigheter när det gäller mirakler. Han har inte lärt sig att varje sinne som Gud har skapat är lika värdefullt att hela, eftersom Gud skapade det i fullständighet.

Det enda du ombeds att göra är att återlämna ditt sinne till Gud så som Han skapade det. Han ber dig bara att ge tillbaka det som Han har gett dig, eftersom Han vet att detta kommer att leda till din helande. Ge och att få är samma sak och helt beroende av varandra.

Ingenting uppnås med döden

När din kropp, ditt ego och dina drömmar inte längre är en del av din upplevelse, kommer du att förstå att din existens är evig. Du kanske tror att detta händer genom döden, men faktum är att ingenting verkligen uppnås genom döden, eftersom döden i sig inte är något.

Allt verkligt uppnås genom livet, och livet existerar i ditt medvetande och i ditt sinne.

Kroppen lever varken eller dör, eftersom den inte kan rymma det som verkligigen är du, som är livet självt. Jesus säger: Om vi delar samma medvetande och sinne, kan du övervinna dödens illusion, precis som jag gjorde.

Döden är egots försök att lösa inre konflikter genom att undvika beslut och förändring. Men precis som alla andra omöjliga försök från egot, kommer detta inte att lyckas.

Sammanfattning

Korrigering behövs när felaktig varseblivning hindrar sanningen. Sann varseblivning leder till sanningen, där varseblivning inte behövs. Sann varseblivning avlägsnar blockeringar mot kärleken. Att leva i denna värld innebär att förstå vårt sanna Skälv. Sanningen samarbetar med det högre självet. Tro och helande kräver rätt fokus. Livet är evigt, döden ger inget. Kroppen är inte vårt sanna jag. Döden är egots felaktiga lösning i ett försök att lösa inre konflikt genom att undvika beslut och förändring.

Anna

Webbinar om död i EKIM

Klicka här för att se webbinar om död i EKIM: https://youtu.be/7d3NaM9KIpo

Klicka här för att lyssna på podd om död i EKIM: https://www.spreaker.com/episode/56511542

Nästa webbinar

Vill du lära dig mer om begrepp i En Kurs I Mirakler? Kolla in nästa webbinar här: https://subscribepage.io/JA375Q

För dig som vill läsa mer

T-2.VIII.5.

T-3.VII.5.

T-3.VII.6.

T-4.In.3

T-4.II.11

T-4.IV.11

T-5.VII.2

T-6.I.9

T-6.V.A.1

T-8.IX.3