Jag beställde boken och blev chockad!


Jag beställde boken och  blev chockad!

Kursen hade funnits i periferin långt innan jag köpte den och började studera. Jag läste andra författare och hörde talas om Kursen genom bl.a. Marianne Williamson (https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=yes&search_word=marianne+williamson ) ,Gerald Jampolsky (https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=jampolsky ) , Eckhart Tolle (https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=tolle ) och Kay Pollak (https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=Kay+pollak ).

När jag för ca fem år sedan köpte en stuga vid havet kände jag att nu är det dags att gå till källan och börja studera Kursen i lugnet i stugan. Sagt och gjort, jag beställde boken och blev chockad!

Det var inte bara det att det var pronomenet han som skrevs fram hela tiden, men också alla de kristna koncepten. För mig blev det ett hinder med han, Gud, Jesus, Kristus och alla de andra kristna patriarkala begreppen. Det fanns en stor belastning för mig i de begreppen.

Så mötte jag Anna Åberg (https://annaaberg.se/ ) och jag kan säga att jag hade inte fortsatt om det inte var för de möten som vi då började ha via zoom.

Det stora är att mötas tillsammans och koppla Kursen till våra liv. Det är magiskt.

Jag är framför allt med på söndagar (https://www.ekimtillsammans.se/veckotraffar ). Det var så våra möten började för några år sedan, med möten en gång i veckan. Det är fantastiskt vad gruppen nu har vuxit och så många olika möjligheter att träffas som det nu finns, en sådan rikedom!

Jag hinner inte med så många andra träffar men söndagsträffen är viktig. Alla mirakler som vi delar, det ger ringar på vattnet. Det är som ett heligt kyrkobesök, att tillsammans få landa i Kärleken.

Jag läser dagens lektion till frukost på morgonen och den finns med mig hela dagen då jag använder appen (https://apps.apple.com/se/app/ekimarbetsbok/id1322944258 ). Under dagens ruvande på lektionen kan den omformuleras, växa och landa i mig.

Jag har haft stor hjälp av Pam Grout (https://www.bokus.com/bok/9789189437104/en-kurs-i-mirakler-avkodad-en-praktiskt-handbok-for-att-programmera-om-sinnet-och-darmed-aven-varlden/ ). Hennes bok är så befriande och jag läser hennes tolkning av varje lektion och får mig ett gott skratt. Hon kallar egot för pladderpuckot och det gör det lättare att ta till sig att se egots galenskap. Det är samma budskap som Kursen men med så mycket humor. Hon säger “Om du inte gillar en lektion - riv ut den.” Jag har aldrig gjort det men det underlättar att se på Kursen på det sättet.

Kursen finns med mig mer nu än i början. Jag har gjort alla lektionerna tidigare och gör nu om dem alla för 5 gången och ibland undrar jag om jag verkligen har läst lektionen tidigare för jag ser nya saker för varje år.

För mig har det varit viktigt att prata med andra om Kursen och att dela. Det gör upplevelsen av Kursen 1000 gånger större eller mer. Men det har också varit värdefullt att göra den enskilt. Det finns inget rätt sätt, vi får alla göra det på vårt sätt

Jag märker att Kursen är ett kraftfullt verktyg. Nu vet jag ju inte hur det skulle ha varit utan Kursen. Jag upplever så mycket längre stunder av frid, tillit och kärlek.

Bönen om att vara sant hjälpsam (s 62 i textboken) brukar jag använda när jag träffar arbetslag eller ska hålla en workshop.

Jag är här enbart för att vara sant hjälpsam.

Jag är här för att företräda Honom Som har sänt mig. Jag behöver inte bekymra mig om vad jag skall säga

eller göra, för Han Som har sänt mig kommer att leda mig. Jag är nöjd med att vara varhelst Han önskar,

då jag vet att Han går dit tillsammans med mig.

Jag kommer att helas då jag låter Honom lära mig att hela.

Att överlämna dagligen varje morgon hjälper mig, jag ber Helige Ande att visa mig vart jag ska gå, vad jag ska säga, vad jag ska göra, då hamnar jag rätt in i dagen. Rutiner är hjälpsamma. Varje kväll avslutar jag med att konkret uttrycka tacksamhet för det som dagen har bjudit på.

Med kärlek Ninne Lindgren