Jag kan acceptera att jag inte förstår


Jag kan acceptera att jag inte förstår

Jag kommer inte riktigt ihåg när Kursen kom in i mitt liv. Det var kring 2007 - 2009. Jag minns att jag hört talas om den och såg den i en affär och tänkte att "någon gång” ska jag läsa den. Sedan när jag kom hem hade ”nån gång” blivit till ”nu” och jag beställde jag den via nätet.

I början förstod jag inte så mycket, jag studerade själv, läste inte textboken helt och hållet men gjorde lektionerna och läste Handledning för Lärare.

Jag läste Bortom Universum av Gary Renard (https://www.bokus.com/bok/9789198571332/bortom-universum/) som kickade igång allt. Jag insåg att jag inte kan göra den här kursen själv och sökte på YouTube. Där hittade jag tre olika personer som jag gjorde lektionerna tillsammans med.

Numera gör jag lektionerna varje dag. Lyssnar in på möten i EKIM tillsammans när jag kan. Jag gillar filmerna i Hängivenhetskursen (https://ekimtillsammans.thinkific.com/courses/hangivenhet) och ser dem i efterhand. Jag är gärna med på EKIM tillsammans Veckans Mirakel på söndagarna.

Vi är några som ibland träffas irl med Kursen som utgångspunkt.

Annars är det i EKIM tillsammans som jag studerar - där har jag verkligen hittat ett sammanhang.

I vardagen har jag blivit mer uppmärksam på känslor och hur jag känner mig och kan se att det inte är sant. Jag har fått möjlighet att se situationer på att annat sätt. Jag frågar mig “Vem ser jag på den här situationen med?”

Ibland tänker jag: “Tänk om alla på jobbet ställde sig upp på morgonen och, gemensamt, bad bönen om att vara Sant Hjälpsam.” Den tanken får mig att se mina kollegor på ett annat sätt.

Kursen avdramatiserar livet mycket. Jag vill hellre ha frid än drama. Jag vill ha Frid är ett starkt ord i Kursen.

I början försökte jag förstå Kursen, det har jag släppt. Jag kan acceptera att jag inte förstår. Jag behöver översätta texterna i Kursen till det praktiska livet.

Det som hjälpt mig i studierna av Kursen är att studera tillsammans med andra. YouTube och Erin Michelle Galito (https://www.youtube.com/@ErinMichelleGalito ) har givit mig mycket. Om jag har svårt att somna brukar jag lyssna på henne så somnar jag trygg.

Det har varit gott att läsa om Kursen till exempel Kenneth och Gloria Wapnicks De vanligaste frågor och svar om EKIM (https://www.bokus.com/bok/9789187512179/en-kurs-i-mirakler-de-vanligaste-fragorna/ ), Gary Renards Bortom Universum och Jon Muncy (https://www.bokus.com/bok/9781578636013/a-course-in-mysticism-and-miracles/ ).

För mig var det bra att börja med Handbok för Lärare och Lektionerna innan textboken.

Carina Enqvist