Jag känner mig hemma med Kursen


Jag känner mig hemma med Kursen

Kursen kom till mig genom Anna Åberg (https://annaaberg.se/ ) som var min lärare på ett program om företagande. De processer man går igenom när man startar upp ett företag liknar förlåtelseprocessen. Till exempel fick vi lära oss om att se våra självsabotörer och göra skrivprocesser. Jag smakade därigenom på Kursen innan jag började läsa boken - jag upplevde utsträckningen i programmet om företagande.

En vän till mig skrev ett brev till mig om kursen, och att den hade förändrat hans liv, men då reflekterade jag inte så mycket över det.

I programmet för att starta upp ett företag bad vi bönen om att vara Sant Hjälpsam. Anna hade bytt ut “Honom” i bönen mot “Kärleken” och det gjorde budskapet tillgängligt för mig. Som en del av programmet höll jag en workshop om att övervinna hinder i sitt företagande genom att lämna över dem till Kärleken. Jag upplevde redan då att Kärleken löser allt. Nu när jag studerar Kursen ser jag att Kärleken är detsamma som Helige Ande.

Anna sade vid några tillfällen att det var som om jag redan läst Kursen, vilket väckte min nyfikenhet.

Jag började studera med EKIM tillsammans och min vän hade en studiecirkel i verkliga livet, där vi möttes för att studera tillsammans. I den gruppen fick jag också boken så den kom till mig på det sättet.

Jag känner mig hemma med Kursen. Jag hör vägledningen men följer den inte alltid. Jag gör sinnesträningen och är inte alltid hängiven. Det krävs hängivenhet som jag inte alltid har för att följa vägledningen och utföra sinnesträningen.

Just nu har jag ett återfall i Kursen. Helst vill jag studera varje dag med dagens lektion. Jag gillar de videos som ligger i communityn (https://ekimtillsammans.thinkific.com/ ). De hjälper mig att förstå och ger en känsla av att studera tillsammans.

Jag är med i de evenemang jag känner mig dragen till. Är dragen till fler än jag deltar i. Fördjupningen i dagens lektion som görs på kvällen kl 20 är helt fantastisk! Vilket format!

Jag gillar att prata om Kursen och förlåtelse, att dela texter med andra. Något händer när jag delar.

Att ha tålamod i studierna har varit viktigt för mig. Att vara snäll med mig själv, det kan kännas jobbigt när man avslöjar egots lurendrejeri men härligheten, friden och glädjen finns på andra sidan. Det är alltid värt det.

Att praktisera förlåtelsen så som kursen lär ut den, att verkligen använda och applicera metoderna, har givit effekt på hur jag ser världen.

Det är en praktisk kurs!

Lucas Meijer