Varseblivning


Varseblivning

NÄR JAG SKRIVER SER JAG OCH VARSEBLIR

Jag sitter på bussen och tänker tillbaka på senaste tidens händelser. Jag förstår när tankarna kommer att jag blir varse vilka val jag gjort och hur de påverkar mig. Jag har ingen att skylla på, det är bara jag och mina val, det är jag som håller i rodret.

Har jag ens nånsin velat lägga skuld på mig eller nån annan, precis som att jag då inte vet vad jag gör eller vill eller hur jag ska leva mitt liv? Är det mod eller dumdristighet som driver mig? Är jag vilsen eller på väg att bli vilsen? Har jag blivit vägledd eller har jag lyssnat till egot? Är mina tankar nu vägledda eller driver det mitt ego? Blir jag lurad eller manipulerar jag mig själv eller någon annan?

Jag har en stark vilja men jag har också lätt för att bli osäker. I stunden känner jag mig säker och gör mina val, med distans till valen tvivlar jag. Jag ser mig själv gasa och bromsa, blåsa i hundra knyck och tvärbromsa. Jag varseblir hur jag förbrukar energin och hur trött jag blir. Det är jobbigt att tvärbromsa och blir långa svarta ränder som luktar bränt. Jag tänker på min bil som går allra bäst och förbrukar minst bränsle när jag håller ett jämnt inte alltför högt tempo och jag fattar kopplingen. Jag gillar bilar och jag får hjälp att förstå genom den liknelsen.

Jag varseblir att jag kan använda mina gåvor för att få en jämnare hastighet. En gåva är att skriva. När jag skriver blir ordens betydelse bredare och vägleder mig till ett val som fortfarande är spontant men ändå har fått av min eftertänksamhet.

Jag fattar att jag tror på den lilla galna idén att jag har tappat kontakten och varseblir att jag känner mig tryggare med mina val när processen får plats. Jag ser att jag är mer kärleksfull mot mig själv och fattar kärleksfullare beslut. Och jag vet att jag får välja igen när jag behöver det.

Så att varsebli ger mig så mycket trygghet, glädje och kärlek. Jag tar ett andetag och lyssnar till hur rösten inom mig vägleder mig att stanna där, att jag är hemma nu, som jag alltid har varit.

Anita

Mer om varseblivning enligt EKIM: https://youtu.be/FJ8bzQ0i-u8